Kostenbesparing

Dankzij kalkvrij water kunt u 50 tot 75% besparen op schoonmaakmiddelen en dat kunnen we aantonen. Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat als u €100,- per week aan boodschappen uitgeeft, daar gemiddeld €15,- aan schoonmaakmiddelen e.d. bijzit. Een besparing van 75% is dan €11,25 per week, dus meer dan €500,- per jaar. Een waterontharder verdient zichzelf dus echt terug.

Kalkaanslag kost geld!

Kalkaanslag vermindert drastisch de levensduur van alle installaties en apparaten die gebruik maken van water, wat veel extra kosten veroorzaakt. Daarnaast doet kalkaanslag het energieverbruik aanzienlijk stijgen.
In cv-ketels, wasmachines, waterkokers e.d. fungeert de kalkafzetting als een isolatielaag rond het verwarmingselement. Om het water alsnog te verwarmen is veel meer energie nodig. Dit betekent een onnodig hoge gas- en elektriciteitsrekening. De cijfers in onderstaande tabel spreken voor zich.

Kalkafzetting (mm) 0,4 1,6 3,2 4,8 9,6 16
Rendementsverlies 4% 11% 18% 27% 48% 74%

Een van de resultaten van een waterontharder is dus dat u lagere energiekosten krijgt omdat u minder isolatie door kalkaanslag heeft. Daarnaast gaat uw apparatuur langer mee, heeft u minder reparaties en onderhoud aan uw apparatuur, blijven uw kranen en douchewanden mooi en houdt u tijd over.