Waterhardheid

Weet u wat de waterhardheid bij u in de regio is? Stelt u zich gerust, dat weten de meeste mensen niet. Dat er hard water is is echter wel merkbaar zonder waterontharder kunt u ook de nodige gevolgen ondervinden van hard water.

De waterhardheid is in Nederland overal verschillend

De hardheid van water is in Nederland verschilt per regio. Mede omdat de waterleidingbedrijven uit verschillende bronnen water winnen. De waterhardheid in Limburg kan dus wel degelijk verschillen met de waterhardheid in Groningen. Wij hebben dit even voor u opgezocht en ja, in onze noordelijke regio’s is het water behoorlijk hard!

Hoe kan de waterhardheid verschillen?

Toen Nederland vroeger nog in de zee lag, zijn er duizenden jaren geleden diverse kalklagen gevormd. Door de vele schaaldieren die door de zee werden afgezet, ontstonden er verspreid diverse diktes van kalklagen in de grond. In sommige gebieden in Nederland zit er dus meer kalkhoudend grond dan in andere gebieden. Dat verklaard waarom in sommige streken wat zachter water is en in andere gebieden weer (erg) hard water.

Wat maakt hard water nu een probleem?

Hard water wordt pas een probleem als het wordt gezuiverd tot leidingwater en bij u uit de kraan komt. U ziet dat aan kalkaanslag op uw kranen, wastafels, douchecabines, badkuipen en huishoudelijke apparaten. Dit kan tot vervelende gevolgen leiden, zeker als uw huishoudelijke apparaten daardoor eerder stuk gaan en veel minder lang meegaan.

Door het gebruik van een waterontharder kan de waterhardheid worden teruggedrongen en kan van hard water zacht water worden gemaakt.

De nadelen van hard water

  • Hard water verstopt waterleidingen en douchekoppen
  • Geeft witte aanslag in uw keuken, douche en badkamer
  • Vermindert de werking van boilers en cv-installaties
  • Stroeve kranen, sputterende waterkokers en Quookers
  • Hard water verhoogt uw energierekening
  • Hard water droogt uw huid uit en maakt deze schraal
  • Water ontkalken en kosten besparen voor u en het milieu

Het advies van ons is dus om uw water te ontkalken met de werking van de waterontkalker in het systeem van de Kooijmans Kalkvrij Waterontharder. Niet alleen voor u zelf en uw huishouden is zacht water beter, maar ook voor het milieu! Door het plaatsen van een waterontharder, draagt u ook bij aan een schoner en beter milieu en dat kan nu al voor een heel klein bedrag per maand.